Valitse sivu

Marbellan siisti vanha kaupunki.

Marbella on kalliin kaupungin maineessa jossa monet julkkiset viihtyvät. Pyrin kaupungissa lomailemassa katsomaan miten budjettimatkailija selviytyy tälläisessa paikassa.

Taustatietoa Marbellasta

Marbella on noin 130 000 asukkaan kaupunki. Monet tunnetut julkisuuden henkilöt ovat ostaneet täältä asunnon, myös suomalaiset julkkiset. Tiesitkö että ”Uuno Epsanjassa” -elokuva on kuvattu juuri Marbellassa?

Parhaiten suomalaiset tuntevat Marbellan Fuengirolan naapurikaupunkina, välimatkaa näillä kaupungeilla on vain noin 30 km. Marbellan paras anti on sen ilmasto, 300 aurinkoista päivää vuodessa. Tosin kuumimpaan kesäaikaan helle tuntuu liialliselta suomalaisista.

Marbella tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet golfiin ja shoppailuun. Tasokkaita golf-kenttiä on runsaasti ja niillä voi pelata ympäri vuoden. Tunnettuja merkkiliikkeitä on paljon valittavana innokkaille shoppailijoille, hinnat tosin kalliimmat kuin naapurikaupungeissa.

Malagasta Marbellaan

Matkustin Norwegianin lennolla Malagaan. Ostin lentoliput hyvissä ajoin ja sain menopaluuliput noin 200 eurolla.

Malagan lentokentältä hyppäsin Avanzan bussiin, avanzabus.com, bussi meni suoraan Marbellaan, bussilipun hinta 8,50 ja matka kesti 40 min. Avanzan bussipysäkki sijaitsee suoraan ulko-ovesta, ensimmäisen tien vierestä. Lippu pitää ostaa ulko-oven vieressä olevasta kioskista. Valitettavasti ilta-aikaan en nähnyt maisemia pimeydeltä.

Loppumatkan Marbellan linja-autoasemalta AirBnb-asunnolleni menin taksilla. Huoneeni oli tosi pieni eikä siinä ollut paikalliseen tapaan mitään lämmitystä! Tosin hintakin oli pieni eli noin 20 euroa, sijainti oli hyvä eli Marbellan vanhan kaupungin pohjoispuolella.

Taksi maksoi noin kuusi euroa, siis vähemmän kuin pelkkä lähtömaksu Suomessa. Ruokailin pikaruokapaikassa jossa runsas ateria maksoi yhdeksän euroa juomineen, ei kallis annokseen nähden mutta ei halpakaan verrattuna muihin espanjalaiskaupunkeihin.

Marbellaan tutustuminen

Ensimmäisenä iltanani Marbellassa baareissa oli EM-karsintojen jalkapallomaaotteluita eri maiden välillä joten kävin katsomassa pelejä, olut pint tarjous 3,30.

Marbellan vanha kaupunki on yleisilmeeltään siisti, pieniä katuja, kaduilla kukkia ja kukkakoristeita rakennuksissa ja kivoja pikkukauppoja. Vanhan kaupungin keskus on vehreä Plaza de los Naranjos pikkupuisto jota ympäröi vanhat historialliset rakennukset.

Polkupyörän vuokraus

Polkupyörän onnistuin vuokraamaan eriomaista asiakaspalvelua tarjoavasta pyöräliikkeestä www.bikephilosophy.net, tosin jouduin odottamaan jonkin aikaa koska heillä on siesta 14-17.00. Sain kuitenkin laadukkaan kaupunkipyörän 10 euron päivähintaan. Huomioitavaa oli että he vaativat alkuperäisen passin, ei kopiota. Sitä ennen en löytänyt pyörävuokraamoa jonka olin Googlesta löytänyt, Googlen kartta ei pitänyt paikkansa, joskus voi käydä näinkin.

Käynti Puerto Banuksessa

Seuraavana aamuna olin innokkaana lähdössä uudella pyörälläni tutustumaan Marbellaan. Sade kuitenkin keskeytti suunnitelmani, sateen tauottua pyöräilin Puerto Banuksen huvivenesatamaan. Rantakadun varrella oli vieri vierssä luxus- taloja ja muutamia tasokkaita ravintoloita.

Perillä Puerto Banuksessa oli hiljaista, jahteja, muutama loistoauto, lounastarjous maksoi 18 euroa. Tämän jälkeen kiersin Banuksen pääkadut, minulla oli kiire takaisin koska sateen uhka oli koko ajan, loppumatkan pyöräilin sateessa takaisin. Puerto Banukseen on suositeltavaa mennä viikonloppuisin koska silloin on enemmän ihmisiä ja loistoautoja satamassa, kertoi vuokraemäntäni.

Takaisin sateiseen Marbellaan

Takaisin Marbellan kaupungissa tilasin La Vince pizeriasta pizzan 6,50, paikassa kaikki pitsat ja pastat maksoivat tämän verran, kohtuullista.

Seuraavana päivän satoi jälleen, välillä vähän taukoa. Menin aamupäiväkahville lähellä olevaan baariin, tilasin perinteisen ”suomalaisen” rinkilämunkin ja kahvin, hinta oli espanjalainen eli 2,20 euroa. Sitten pyöräilin linja-autoasemalle. Matkustin paikallisbussilla 10 min. La Canada ostoskeskukseen ”pitämään sadetta”. Ostoskeskuksessa oli paljon joulukoristeita, mutta ei erikoistarjouksia joulusesongin alla. Samoissa tiloissa on jättimäinen tavaratalo.

Mentäessä linja-autolla huomioitavaa: linja-auto ei mene ostokeskukseen, pitää katsoa että jäät pois liikenneympyrän kohdalla bussipysäkillä, muuten linja-auto jatkaa matkaa.

Marbellasta Malagaan

Lauantaina lähdin asunnolta ja aurinko alkoi paistamaan, ”tietysti”. Kävelin linja-autoasemalle, matkustin Marbellasta Malagaan linja-autolla yhden tunnin, hinta 6,55 euroa. Linja-autolla on suora yhteys Marbellasta Malagan lentokentälle.

Malagan AirBnb-asuntoni sijaitsi lähellä Malagan linja-autoasemaa. Alueella ei ollut mitään mainittavia nähtävyyksiä, kaikki on vanhassa kaupungissa, mikä toisaalta hyvä että kaikki nähtävyydet sijaitsevat samalla alueella. Otin asunnon yhdeksi yöksi läheltä asemaa jotta pääsin kätevästi seuraavana aamuna lentokentälle.

Nahkatuotteet ovat harkinnan arvoisia tuliaisia Malagasta, itse ostin kengät jotka löysin pikkuliikkeen tarjouksesta 50 eurolla.

Malagasta lentokentälle

Lähdin sunnuntaina inja-autoaseman vierästä linja A:lla lentokentälle, hinta 3 euroa. Matkustin ensin Osloon. Sieltä pienellä SAS:n koneella Helsinki-Vantaan lentokentälle. SAS:n koneessa ei mahtunut lentolaukkuni matkustamon tavaransäilytystilaan vaan jouduin sen antamaan ruumaan, joten kannattaa huomioita tämä matkustaessa.

Yhteenveto

Sää ei todellakaan suosinut tällä Espanjan matkalla. Tämän vuoksi monta kohdetta jäi seuraavaan kertaan. Marbella on tyylikäs ja siisti kaupunki mutta sateisena viikkona sekin näytti harmaalta.

Marbellassa voi viettää lomaansa myös kohtuuhintaan kuten kirjoituksesta voitte päätellä. Puerto Banus huvivenesatamineen on ”oma maailmansa” jossa on kiva käydä katsomassa tasokasta elämää. Viikonloppuisin autoista kiinnostuneet voivat nähdä toinen toistaan hienonpia loistoautoja.

Asuntojen lämmityksen puutteeseen on hyvä varautua lisävaattein koska espanjalaisissa kodeissa ei välttämättä ole minkäänlaista lämmitystä! Espanjalaiset säästävät kallista sähköä ”kaikin keinoin”.

Onneksi pääsin palaamaan Suomeen aikataulun mukaan. Suomessa oli postin tukilakoista johtuvia lentojen peruutuksia mutta onneksi ne eivät koskeneet omaa lentoani, se vielä olisi puuttunut ”kovan onnen” lomastani että lentoni olisi peruttu ja olisin joutunut jäämään kalliiseen Osloon.

Mikä sinusta on ollut parasta Marbellassa?

Linkit:

http://www.aurinkorannikko.fi/kaupungit-ja-alueet/marbella

https://www.myguidemarbella.com

https://www.aurinkomatkat.fi/espanja/marbella-costa-del-sol

https://www.tjareborg.fi/espanja/costa-del-sol/marbella

Marbellan kotoisa sivukatu.

Joulupukki tulossa taloon.

Viihtyisä taukopaikka.

Plaza de los Naranjos puisto.

Puerto de la Marin aukio.

Edullinen asunto myytävänä Marbellassa.

Vesihiihtäjä-patsas rantakadulla.

Marbellan rantakatu.

Hyvin hoidettu puisto.

Pikkurahalla purtavaa sivukadulla.

Härkätaisteluareena, Marbella.

McDonald`s vuoristomaisemissa.

Taloja keskustan ulkopuolella.

Puisto Marbellan keskustassa.

Aukio iltavalaistuksessa.

Pikkukauppa joulukoristein.

La Canada ostoskeskus.

Hinta Suomessa noin 70 senttiä enemmän.

Tämä oksa putosi eteeni!

Varakkaan asunto, Puerto Banus.

Tasokas ravintola.

Varakkaiden yksityisalue.

Turisteja odotellessa.

Jättijahti huvivenesatamassa.

Lamborghinin maasturi huvivenesatamassa.

Samalla rahalla uusi kaksio tai kolmio Helsingistä, täältä loistohuvila.

Facebook
Twitter
Instagram