Valitse sivu

Ennen Tallinnan matkaa testasin Suomen taksia matkalla Helsingin rautatieasemalta Vikingin terminaaliin. En viitsinyt kantaa laukkuja tai ottaa raitsikkaa vaikka matkaa ei ollut kuin vaivaiset kaksi kilometriä Katajanokan terminaaliin. Mustaihoinen taksinkuljettaja osasi kyllä suomea ja osasi määränpäähän mutta kaikki ei mennyt niin kuin olisi pitänyt.

Hän sanoi että matka maksaa normihinnan eli 25 euroa. Minusta hinta tuntui kalliilta ja pyysin laittamaan mittarin päälle, kuskin olisi pyytämättä laittaa mittari päälle. Hintaa tuli 20 euroa eli 5 euroa kuski yritti vetää välistä.

Summa ei ole suuri mutta periaate harmittaa, kuinkahan paljon ”jeppe” vedättää pidemmillä matkoilla. Ennen suomalainen taksi oli luotettava mutta kallis nyt vain kallis. En tule käyttämään Suomessa taksia jos ei ole todella pakottava tarve, ”pitäkää tunkkinne”.

Laivalla Tallinnaan

Menomatka maksoi Viking Xprs -laivalla 17 euroa ja kesti 2,5 tuntia. Laivalla oli tilaa hyvin ja sää oli aurinkoinen. Otin satamasta informatiivisen Baltic Guide lehden satamasta, lehteä on saatavissa myös Tallinnassa eri paikoissa, kuten hotelleissa. Lehti sisältää menovinkkejä ja ajankohtaisia tarjouksia.

Pyörän vuokraus

Vuokrasin polkupyörän City Bike -liikkeestä, osoite Vene 33. Liike sijaitee vanhan kaupungin ja sataman välillä. Laadukkaan city-pyörän vuokra oli 4 tuntia 9 euroa. Palvelu oli ystävällistä ja sain palvelua suomeksi. Hyvää oli myös pyöränvuokrauksessa se että ei tarvinnut tietää kuinka pitkäksi aikaa tarvitsi pyörää, palatessa katsottiin käytetyt tunnit ja maksettiin sen mukaan. Pantiksi piti antaa 100 euroa. Mahdollisuus oli myös tehdä takaus luottokortilta.

Majoittautuminen

Majoittauduin omaan huoneeseen hostellissa. Hostel31 oli paikan nimi ja se sijaitsee lähellä Stockmannia, hinta 17 euroa yö. Hostelli on siisti ja kunnostettu vanha rakennus. Alakerrassa sijaitsee yhteiskeittiö ja kylpyhuoneet ovat käytävällä. Wi-fi toimi moitteetta. Henkilökunta ei osannut suomea eikä englantia mutta asiat tuli hoidettua. Paikka soveltuu lepäämiseen ja siistiytymiseen, luksusta voi etsiä muualta.

Pyöräilyä kaupungilla

Pyöräilin Piritalle jonne on rakennettu hyvä pyörätie Tallinnan keskustasta. Reitti on suositeltu merenrantareitti. Televisiotorni ja joka on samalla näköalatorini sijaitee eteenpäin, oikealle Piritalta En käynyt kohteessa, satamassa pysähdyin katsomaan huviveneitä.

Palatessani poikkesin Laululavalla, paikka oli suljettu. Ulkoapäin paikka vaikutti vähän suomalaiselta jäähallilta. Muutama muusikko harjoitteli siellä musiikkiharjoituksia. Varmasti ensi kesänä Laululava on jälleen täynnä jos tilanne normalisoituu.

Tallinnassa on joissakin tuotteissa ja palveluissa jo Suomen hinnat. Käydessäni pikaruokapaikassa lounas maksoi seitsemän euroa. Vanhassa kaupungissa oli alennuksia Koronan vuoksi muutamissa paikoissa. Vanha kaupunki oli melko hiljainen mutta kuitenkin elpymään päin. Sivukadun ravintolasta saattoi saada ison siiderin kolmella eurolla.

Käynnit museoissa

Ennen lauantain sadetta ja kovaa tuulta ehdin käydä Kalarannassa. Merenrantaan nousee valtava uusi asuinalue, varmasti kalliita asuntoja. Alue sijaitsee lähellä Tallinnan satamaa. Merimuseoon mentäessä tulee ensin vastaan suljettu vankila jonka vieressä sijaitsee Lennu Sadamassa Merimuseo.

Lippu maksoi 20 euroa, jolla pääsi myös Paks Margarita Eestin merimuseoon. Lennu Sadaman museossa oli hämärä valaistus, ehkä tarkoituksella haittasi valokuvausta. Siellä oli erilaisia vanhoja tykkejä, lentokone, panssarivaunu ja sukelluvene joka oli kiinnostavin. Sukellusvenessä saattoi aistia kuinka vaarallisesti ja ahtaasti miehistö joutui asumaan. Asiakkailla oli myös mahdollisuus tulittaa virtuaalliesti lentokonetta sukellusveneen vieressä olevassa kohteessa.

Seuraavaksi menin samalla lipulla Paks Margarita -museoon. Paikkaa voi suositella laivoista kiinnostuneille. Itselleni paikka ei antanut paljoa, näköalatasanne ylimmässä kerroksessa oli mukava, aurinkoisella säällä näkymät olisivat olleet paremmat. Museossa oli pienoismalleja eri kerroksissa ja laivahenkilökunnan asuja nähtävänä eri aikakausina.

Entistä työkaveria tapaamassa

Ruokailin vanhassa kaupungissa ravintola Huntissa. Paikkaa suositteli tallinnalainen mies joka oli entinen työkaverini Suomessa. Peruna, jauheliha, juusto -annos maksoi 7,80 euroa. Annos oli iso ja täyttävä. Seuraavaksi hän suositteli Gastro Baria, joka olikin viihyisä paikka. Paikassa oli runsas olutvalikoima, iso perusolut noin neljä euroa.

Seuraavana päivänä lähdin Tallinnasta Pärnuun, joka olikin matkani päätarkoitus.

Piritan huvivenesatama Tallinnassa.

Laululava Piritassa.

Pirita-keskus

Näkymä Piritasta Tallinnan keskustaan.

Pyörätie Tallinna – Pirita.

Kaksoistornit Tallinnan tyyliin.

Hiljainen vanha kaupunki.

Moderni Metodistikirkko Tallinnassa.

Viihtyisä suklaa-kahvila vanhassa kaupungissa.

Siisti Gastro bar.

 

Uusia merenranta-asuntoja rakenteilla Kalarannassa.

Käynti sukellusveneessä.

Lentokoneen tulitusta virtuaallisesti.

Yksi esimerkki aseistuksesta.

Näkymä Paks Margaritan näköalatasanteelta.

Ferrari myytävänä Viru-keskuksessa.

Facebook
Twitter
Instagram