Valitse sivu

Tutustuttuani Chinag Main keskustaan, päätin käydä jossakin tietyssä paikassa. Ensimmäinen mielenkiintoinen kohde oli paikallinen eläintarha, joka sijaitsee sopivasti muutaman kilometrin päässä keskustasta, keskustasta lähdettäessä Huay Kaew roadia pitkin Maya ostoskeskuksesta eteenpäin. Punaisella lavataksilla pääsee edullisimmin, autoja liikkuu jatkuvasti pääkatujen välillä.

Tutustuminen Chiang Main eläintarhaan

Eläintarhan kotisivut ovat http://www.chiangmaizoo.com/. Pääsymaksu 2015 oli 290 batia ulkomaalaisilta, kotisivulla hinta on 150 batia mutta se on paikallisille, tälläinen kaksihinta järjestelmä on joissakin muisssakin paikoissa käytössä Thaimaassa. Hintaan sisältyi myös pääsy meriakvaarioon.

Pandat ovat paikan tärkein ”vetonaula” ja niiden katsomisesta pitää maksaa pieni lisähinta. Eri kohteiden välillä ”liikennöi” pieni avobussi, hintaan 30 batia. Olisi kannattanut ottaa kuljetus pari suurta mäkeä käveltyä +35 asteen helteessä.

Täälläkin on mahdollista ruokailla edullisesti, lounas 40 – 60 batia, Suomessa vastaavissa paikoissa otetaan vielä ylihintaa normaali baarihintoihin verrattuna. Kotisivuilta näkee milloin järjestetään eri akviteetteja, tiettyjen eläinten ruokintaa ym.

Temppeleitä Chiang Maissa

Turistin saapuessa Chiang Maihin hän näkee temppeleitä eli watteja joka puolella kaupunkia. Kaupunki on tunnettu upeista temppeleistään. Tärkeintä temppelehin tutustuttaessa on hillitty käytös ja temppeliin sisään mentäessä pitää jalkineet jättää ulkopuolelle. Asu ei saa olla liian paljastava, temppeleissä on tarjolla kaulaliinoja ja kietaisuhameita turisteja varten.

Ohessa kuvia temppeleistä. Tässäkin tapauksessa yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Ostoksilla Chiang Maissa

Chiang Mai on oiva paikka tehdä ostoksia edulliseen hintaan. Turistilla alkuhämmennys saattaa olla suuri kun hän saapuu iltamarkkinoille Night bazaar alueelle. Tavaraa on valtavasti ja jotkin tuotteet ovat todella edullisia. On hyvä miettiä etukäteen mitä todella tarvitsee ja ostaa harkitusti. Itselleni löysin esimerkiksi hyvälaatuiset cityshortsit 350 batilla eli 10 eurolla.

Markkinoille pääsee kaupungilta punaisilla lavatakseilla muutamalla kymmenellä batilla. Kaupungissa järjestetään useita markkinoita ja niiden yhteydessä on välillä suuriakin musiikki- ja tanssinäytöksiä.

Silmälasien osto

Silmälasien osto on edelleen kannattavaa Thaimaassa vaikka hinnat ovat Suomessa paljon viime vuosina laskeneetkin, täällä on valtavasti tarjontaa ja ilmainen näöntarkastus onnistuu mainiosti laadukkailla laitteilla. Aidot merkkikehykset yksiteholinsseillä saa noin 100 eurolla koteloineen. Löysin itselleni sopivat lasit isosta liikkeestä jonka osoitteen löysin netistä. Liikkeen kyltti pelkästään thai-kielellä kirjoitettu (keltainen kyltti kuvissa).

Mittatilauspaidat räätäliltä

Monet turistit kaihtavat thaimaalaisia räätäliliikkeitä mutta minä suorastaan etsin niitä. Kävin yhdessätoissa liikkeessä, joista viimeistä tilasin paidat. Kävin välillä sovittamassa ennen noutoa, tällöin räätäli teki pieniä muutoksia jotta paidat istuisivat päällä mahdollisimman hyvin. Sain mielestäni hyvälaatuiset paidat kohtuuhintaan, 100 % puuvillaiset kauluspaidat 1 000 batia kappale.

Etsin paikkoja jotka olivat saaneet hyvän asiakaspalautteen tripadvisor.fi sivuilla. Chiang Main räätäleistä on lista osoitteessa http://www.tripadvisor.fi/Attractions-g293917-Activities-c26-Chiang_Mai.html#TtD Hinnoissa ei ollut kovin suuria eroja. Kannattaa kuitenkin etukäteen miettiä minkä tuotteen haluaa ja mistä materiaalista heti ensimmäisessä liikkeessä, näin on helppo tehdä vertailua liikkeiden välillä.

Löytöjä ostoskeskuksista

Ostoskeskukset ovat luonnollisesti kalliimpia ja laadukkaampia ostospaikkoja kuin iltatorit. Toisinaan ostoskeskuksissa voi tehdä löytöjä kun liikkeillä on poistomyyntejä. Löysin esimerkiksi Central Plazan alesta kahdet Bevery Hills Polo farkut 790 batilla. Tuotteita oli myynnissä vähän kaikkea mitä saattoi kuvitella ja vähän enenmänkin.

Kauppakeskuksen myyjällä oli jopa tarjolla kerrostaloasuntoja. Hänellä oli hieno pienoismalli rakennuksesta, johon oli rakennettu jopa valot. Kaikkea on mahdollista tehdä, kun työvoima on halpaa.

Mikä on ollut sinun paras ostoksesi markkinoilta/basaarista?

Chiang Main eläintarha

Kirahvi ihmettelee turisteja

Tälläiseen en haluaisi törmätä luonnossa

Leijonaperhe

Kissaeläin suosikkiasennossaan

Täällä oli nähtävänä erilaisisa mereneläviä

Lämpimien vesien isoja kaloja

Värikäs kukko

Apinat mökkinsä vieressä

Temppelin lohikäärmeet

Temppelin edessä Aku Ankka, seepra ym. rekvisiittaa

Kullattu temppeli

Koristeltu temppeli

Kaksikerroksinen temppeli

Basaari Chiang Maissa

Yömarkkinat basaarissa

Musiikkiesitys illalla basaarialueella

Täältä ostin silmälasit

Täältä ostin mittatilauspaidat

Ostoskeskus Central Plazan tarjouksia

Facebook
Twitter
Instagram