Valitse sivu

Taustatietoa Bangkokista

Pääkaupunki Bangkok on liikemaailman keskus Thaimassa ja lisäksi suosittu matkailukohde. Kaupungissa asuu arviota yli 9 miljoonaa ihmistä ja metropolialueella muutama miljoona lisää. Tarkkaa lukua on vaikea sanoa koska kaupungissa asuu paljon ihmisiä jotka eivät ole Bangokissa kirjoilla.

Skytrain turistin ”pelastus”

Nykyään on onneksi liikkumista suunnattomasti helpottava sky train verkosto. Junat liikkuvat usean metrin korkeudessa olevilla kiskoilla, näin turisti voi välttyä valtavilta ruuhkilta. Asemilta voi ostaa päivälipun joka maksaa 120 batia tai kertalipun jonka hinta määräytyy matkan pituuden mukaan.

Vierailu Bangkokissa

Matka tuli ajankohtaiseksi kun kaveri lähti Chiang Maista Bangkokiin muutamaksi päiväksi ennen Suomeen paluutaan. Samaan aikaan eli 13 – 15.4.  järjestettiin Songkran festivaali koko maassa ja juuri Chiang Mai ja Pattaya ovat tunnettuja hurjimmista juhlistaan. Silloin oli hyvä päästä kaupungista. Bangokissa oli tottai samat juhlat mutta ne olivat keskittyneet vain tietyille alueille.

Kaverin kanssa kiersimme kaupunkia pari päivää, jonka jälkeen hän lähti Suomeen ja minä palasin takaisin Chiang Maihin.

Songkran – villi vesijuhla

Songkran juhlissa ihmiset heittävät vettä tai ampuvat toisiaan vesipyssyillä jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Kannattaa ottaa taksiauto, ei avomallista tuk tuk taksia jos haluaa päästä kuivana perille kaupungilla. Lisäksi kannattaa laittaa kännykkä ja kamera muovipussiin jotteivat ne kastu. Muovipussien kauppiaita oli joka puolella kaupunkia.

Lumpini Park – raikasta ilmaa puistossa

Koska olin aikaisemmin tutustunut suureen palatsialueeseen ”Grand Palace” (suosittelen käymään) ja jokiristeilyyn, niin päätin käydä Lumpini Parkissa. Tätä puistoaluetta Bangkokin keskustassa kutsutaan kaupungin keukoiksi koska siellä on parempi ilma, mahdollisuus soudella, hölkätä tai pitää pickniciä. Täällä on mahdollisuus myös bongata iso lisko, varaani. Tämä eläin ei ole vaarallinen kunhan ei mene lähelle.

Pratunamin markkinat – täällä teet edulliset ostokset

Illalla kävin Pratunamin markkinoilla joilta olen ennenkin tehnyt ne edullisimmat ostokset, täällä mielestäni hinta ja laatu kohtaavat. 

Jotkut suomalaiset ovat tosin todenneet että vaatteet eivät enää yhtä kestäviä kuin ennen. Markkinoille ei pääse perille asti sky train junalla mutta loppumatkan voi kävellä tai ottaa edullisen taksin.

Muita ostospaikkoja

Kaupungista löytyy todella upeita ostoskeskuksia joissa on myytävänä kalliita luksustuotteita, itselleni nämä paikat ovat vain hienoja käyntikohteita kuten esimerkiksi Siam Paragon ostoskeskus. Siellä näin naissoittajan soittavan paikallista musiikkia khim-nimisellä soittimella, soitin muistuttaa jonkin verran suomalaista kanteletta.

MBK:n ostoskeskus on edullinen ja suuri ostoskeskus, liikkeitä on noin 2000. Kannattaa kuitenkin ennen ostoa tarkistaa tuotteen laatu, taso vaihtelee. Täältä kävin ostamassa kaverille hänen tilaamansa kuulokkeet. Hän oli tyytyväinen tuotteeseen.

Merkkituotteita edullisesti outlet-myymälästä

Suosin mielummin outlet myymälöitä joista saa samaa tavaraa kuin kalliista ostoskeskuksesta mutta keskimäärin 30 – 70 % edullisemmin.

Kävin Bangkok Fashion Outlet myymälässä ja tein jotain tarpeellisia löytöjä. Siellä pitää käydä vielä uudestaan ennen Suomeen paluuta koska näissä paikoissa on usein vaihtuvat mallit ja tarjoukset. Myymälään pääsee kätevästi jäämällä pois sky train Surasakin pysäkillä ja kävelemällä loppumatkan 5 – 10 minuuttia.

Yhteenveto

Bangkok tunnetaan paitsi reppureissaajien suosikkina mutta myös luksusmatkailijoiden lomakohteena koska kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin, voit viettää budjettiloman tai luxusloman kaupungissa.

Valitettavasti Bangkokin hintataso on noussut voimakkaasti vuosi vuodelta, joten mikään halpis-kohde kaupunki ei enää ole, etsimällä tekee kyllä hyviä löytöjä.

Suomalaisille paras aika matkustaa on joulukuu, silloin kaupungissa ei kostea ilmanala eikä hellekään ole silloin kovimmillaan.

Kannattaa suunnitella ennen matkaa missä päin kaupunkia tulee liikkumaan ja valitsemaan sen mukaan hotelli. Itse olen majoittunut Bangkokin matkoillani Sukhumvit Roadin alkupään hotelleissa, niistä pääsee kätevästi eri puolille kaupunkia.

Bangkokiin oli ennen koronaa hyvä tukikohta lentää muihin Aasian kohteisiin. Suomesta sai yleensä edullisemmat ja suorat lennot Bangkokiin verrattuna Thaimaan naapurimaiden hintoihin.

Lisäksi Thaimaan sisäiset lennot ovat edullisia. Lensin takaisin Chiang Maihin Bangokista Air Asialla, vuonna 2015  hinta oli vain 25 euroa! Ei kannattanut matkustaa yöjunassa.

Lentokentältä lähtee säännöllisesti linja-autoja keskustaan mutta varsinkin paluu onnistuu hotellilta takaisin kentälle mukavammin taksilla. Matka on edullinen eikä tarvitse istua täyteen ahdatussa bussissa. Bangkokin kansainvälinen lentokenttä Suvarnabhumi Airport, sijaitsee 25 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Mikä on sinun paras kokemuksesi Bangkokissa?

Lisätietoja:

https://www.rantapallo.fi/thaimaa/bangkok

https://minnethaimaassa.com/bangkok

https://www.getyourguide.fi/bangkok-l169

https://www.tourismthailand.org/Destinations/Provinces/Bangkok/219

Veneitä vuokrattavana Lumpini Parkin puistossa.

Miljoonakaupunki Bangkok.

Bangkokin esikaupunkia.

Lumpini park, Bangkok.

Varaani puistossa.

Bangkok Songkran.

Nainen soittamassa kanteletta, ei vaan khim-soitinta.

Siam Paragon -ostoskeskus.

Luis Vuitton -luxusmyymälä.

Facebook
Twitter
Instagram