Valitse sivu

Vierailu hotellissa

Päätin lähteä katsomaan keväällä 2015 kuinka varakkaat turistit asuvat hotellissa ja lähdin 137 Pillars house -nimiseen loistohotelliin. Historiallinen hotelli sijaitsee Chiang Main kaupungissa. Kauniisti tiikistä rakennettu hotelli on rakennettu 1880-luvulla ja korjattu huolellisesti vastaamaan 1800-luvun vaatimuksia sisältäen kaikki nykyajan mukavuudet.

Hotellin pihalla minut otettiin thaimaalaiseen tyyliin ystävllisesti vastaan ja kielitaitoinen virkailija ohjasi minut pihan poikki kahvilaan. Täällä henkilökunta osasi erittäin hyvin englantia, ero oli huomattava halpishotelleihin verrattuna. Hotellin edessä odotti kuljettaja uuden, ison, mustan BMW:n kanssa asiakkaita.

Kahvilla hotellissa

Tilasin kahvin ja katselin tyylikästä sisustusta. Kaikesta näki että tämä paikka on loistohotelli vaikka täältä puuttui kullankimallus, täällä suosittiin tiikkiä. Tunnelma oli rauhallinen ja rentouttava kuten asiaan kuuluukin. Kahvi maksoi viisi euroa, siis aivan järkyttävän kallis thaimaalaisittain, samalla hintaa saisi peruskahvilasta pippuripihvin juoman kera (2015).

Täällä hinta onkin sivuseikka ja täällä nautitaankin upeasta ympäristöstä, laajasta palveluvalikoimasta ja maailman huippuluokkaa olevasta palvelusta. Täältä voisi suomalaisetkin yritykset ottaa oppia kuinka asiakaspalvelu hoidetaan tasokkaasti.

Lisätietoja hotellista

Lisätietoja hotellista löytyy osoitteessa 137-pillars-house.slh.com Hotellin palveluihin kuuluu lähes kaikki mahdollinen, kuten esimerkiksi kylpylä, viinikellari, lääkärin tilauspalvelu, lastenhoito-, kampaaja-, vaatteiden silitys-, tarjoilija-, hää- ja business palvelut, Pitää vain olla varaa maksaa noin 470 euroa vuorokausi, hinta kevät 2021. Korkeasta hinnasta huolimatta maksukykyiset asiakkaat ovat antaneet hotellille lähes täydet eli 4,7/5 pistettä.

Toinen loistohotelli Chiang Maissa

Toinen huippuhotelli Chiang Maissa joka on saanut lähes täydet pisteet asiakaspalautteissa on Four seasons resort www.fourseasonsresort.com

Yhteenveto hotellikäynnistä

Itselle tälläisissä hotelleissa yöpyminen vaatisi lottovoiton mutta oli virkistävää käydä hotellissa kahvilla ja nauttia, tasokkaasta, siististä, vehreästä ympäristöstä. Tälläisessä paikassa voisi tehdä nykyaikana niin suosittuja etätöitä mielellään, kunhan suurin paikan tason hämmästeleminen on laantunut, niin sen jälkeen voisi pikku hiljaa keskittyä töihinsä. Tämän kaltaisessa inspiroivassa ympäristössä voisi hyvinkin saada uusia ideoita.

Onko sinulla kokemuksia loistohotelleista, vaikka vain pikaisen käynnin muodossa? Onko sinusta paikat olleet hintansa arvoisia?

137 Pillars house -hotelli näyttävässä iltavalaistuksessa. Kuvan lähde Pillarsin kotisivut.

Sisäänkäynti hotelliin. Kuvan lähde Pillarsin kotisivut.

Hotellin aula. Kuvan lähde Pillarsin kotisivut.

Hotellin 1800-luvun rakennustyyliä.

Tässä kelpaa nauttia virvokkeista.

Hotellin ympäristö on hyvin vehreä ja rauhallinen.

Englannin liigan ottelua katsomassa ostoskeskuksen pihalla

Eräänä iltana lähiostarin pihalla näytettiin jättinäytöltä Englannin liigan ottelu Manchester United – Liverpool. Löysin tapahtumaan koska sitä oli mainostettu kauppakeskuksen ulkoseinällä hyvissä ajoin ennen ottelua.

Tapahtumaan oli vapaa pääsy ja paljon se keräsikin yleisöä, lähinnä paikallista nuorisoa, enemmistö näytti olevan Manun kannattajia. Eurooppalaisilla suurseuroilla on tänä päivänä valtava maailmanlaajuinen kannatus. Tämän vuoksi ei ole ihme että niillä on valtavat tulot, joskin myös suuret menot. Ottelu päättyi Manchester Unitedin 1 – 0 voittoon.

Jalkapallo Chiang Maissa

Chiang Main jalkapallojoukkue pelaa ylimmällä sarjatasolla Thaimaassa ja joukkueen nimi on Chinag Mai fc, kotisivut chiangmaifc.com Joukkuetta kutsutaan nimellä The Lanna Tigers.

Joukkueen kotistadion on nimeltään 700th Anniversary Stadium Chiang Mai, jonka yleisökapasiteetti on 25 000 katsojaa. Pääsyliput on suhteutettu paikalliseen tulotasoon. Pääsyliput maksavat otteluihin alle kahdesta eurosta vajaaseen kuuteen euroon, kausilipun hinta vuonna 2015 oli 2 000 b eli n. 57 euroa, hintaan sisältyy fanipaita! Euroopassa pelkkä fanipaita voi maksaa enemmän.

Lopuksi pari sanaa ilmastonmuutoksesta

Ilmeisesti ilmastonmuutoksesta johtuen sateet olivat myöhässä Chiang Maissa myös keväällä 2015. Vihdoin kun alkoi satamaan niin sitten satoikin kolmena päivänä useampia kuuroja. Vettä satoi varmaan yhtä paljon kuin  kahden ja puolen kuukauden aikana yhteensä.

Turistin kannattaa varautua sateeseen lyhyellä lomallaan keväällä/alkukesästä tai onkin suositeltavaa lomailla Chiang Maissa muunna ajankohtana koska silloin on hiostavaa ja sateista. Maanviljelijät olivat varmasti tyytyväisiä, vihdoinkin he saivat vettä.

Onnekseni sinä iltana kun jalkapallo-ottelu pelattiin oli sateeton, lämmin ja tyyni sää.

Oletko sinä käynyt ulkomailla jalkapallo-otteluissa tai käynyt katsomassa otteluita yleisötapahtumissa?

Jalkapallo-ottelu Manchester United – Liverpool oli suosittu tapahtuma.

Suurelta näytöltä näki hyvin ottelun tapahtumat.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Instagram