Valitse sivu

Käynti muotitavaratalossa

Sain turisti-infosta Kuala Lumpurin oppaan, jossa oli muutama ”must to see” -kohde, yksi oli muotitavaratalo Fashion Mall, joten päätin käydä siellä. 

Fashion Mal sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä Hang Tuah metroasemaalta (tämä asema on metrokartalla keskellä karttaa). Ennen Fashion Mallia on huonkuntoisia kerrostaloja, jotka myyvät vaatteita vähittäin ja tukkuun, kuten Fashion Mall.

Fashioon Mall on iso valkoinen tavaratalo, melko samankokoinen kuin Helsingin Stockmann. Fashion Mall myy vain vaatteita ja asusteita, kuten laukkuja, koruja ja jalkineita, muutamaa myymälää lukuunottamatta. Tavaraa on käsittämättömän paljon ja niitä myydään edulliseen hintaan, esimerkiksi jos ostaa tukkuerän, vähintään kuusi iltapukua, niin hinta on silloin vain 7,50 euroa/puku. Tämä hintaesimerkki on vuodelta 2015.

Kaupunkikierros

Seuraavana päivänä menin uudestaan KL City Galleriaan eli turisti-infoon, jonka pihasta lähti punainen 10-pakkainen golf-auton mallinen turistikuljetus. Maksoin kuljettajalle lipun, hinta käsittämättömän edullinen yksi euro! Tällä pääsi näkemään monta hienoa puistoa ja muutaman kaupungin keskustan kohteen.

Yhteenveto kaupunkikierroksesta

Voin suositella reittiä, ei kannata kävellä ja hikoilla tai maksaa taksille ylihintaa.

Käynti avaruusteknologiakeskuksessa

Kaupunkikierroksen jälkeen, myöhemmin iltapäivällä menin kävellen uudestaan avaruusteknologiaa käsittävään paikkaan ”Planetarium Negara”. Nyt saatoin tutustua omaan tahtiin paikkaan. Ensimmäiseen kerrokseen on vapaa pääsy, pääsin myös käymään ilmaiseksi näköalatornissa jossa oli mahdollista nähdä laajalti ympäri Kuala Lumpuria.

Yhteenveto Kuala Lumpurista

Kaupunki tarjoaa paljon nähtävää, kuten oheisista kuvistani voitte todeta. Kuala Lumpurin rakennukset ovat persoonallisia, ostosmahdollisuudet ovat valtavat edulliseen hintaan, puistot hyvin hoidettuja ja palvelut edullisia, kunhan näkee vähän vaivaa niiden etsimiseen.

Kuala Lumpurin matkaan kannattaa yhdistää käynti maan rantakohteissa ja/tai käynti kaupungin ulkopuolelle vuorille, siellä ilma on viileämpää ja puhtaanpaa kuin kaupungissa ja siellä avautuu aivan erilainen maailma maisemiltaan.

Useinmiten suomalaiset suuntaavat Kauko-Idän matkallaan Thaimaahan, jolloin lento Kuala Lumpuriin, esimerkiksi Bangkokista on helppo yhdistää muutamalla kymmenellä eurolla.

Viihtyisä puisto, taustalla modernit liikerakennukset.

Auringonsuoja puistossa.

Tämä puisto on täynnä yksityiskohtia.

Lisko puistossa.

Kasvitieteellisen puutarhan vehreitä kasveja.

Turisti-info.

Kuala Lumpur on tosiaan ostostaivas.

TV-asema muslimimaassa.

Vanha veturi.

Muotitavaratalo Fashion Mall.

Pieni kauppa täynnä ”houkutuksia”.

Sisäänkäynti avaruuskeskukseen.

Virtuaalialus avaruuskeskuksessa. Täällä voi testata omaa tasapainotaitoaan.

Näkymä avaruuskeskuksesta.

Avaruusmies.

Tällä paikalla on hassu nimi: Jabatan agama islam wilayah persekutuan. Paikka on Malesian valtion islam keskus.

Facebook
Twitter
Instagram