Valitse sivu

Hotellini Balilla

Asuin Balilla City One nimisessä hotellissa Kuta Beachillä https://www.hrs.com/en/hotel/ct1-bali-bed-breakfast/a-753072 . Hotelli tarjosi edullista perusmajoitusta, asuin ilmastoidussa, kahden hengen huoneessa, hinta oli alle 10 euroa/yö vuonna 2015.

Hotellin infossa on tallelokerot ja isoja värikkaita kaloja uimassa altaassa alakerran aulassa. Hotellista on matkaa Kutan ”keskukseen” noin 3 km.

Kutalta Sanuriin

Kävin turisti-infossa ja sain sieltä hyvät ja ystävälliset neuvot kuinka matkustan bussilla Kutalta Sanuriin. Otin hotellilta taksin seuraavana aamuna ja matkustin DFS bussipysakille.

Siellä nousin Trans Sarbagita -bussin kyytiin. Matka Sanurille maksoi vaivaiset 25 senttiä ja matka kesti noin 30 minuuttia. Jäin bussista pois Sanurin pohjoispuolella Matahari-nimisellä pysakillä. Sieltä aloin kävellä kohti Sanurin keskustaa.

Todella edullinen polkupyörän vuokraus

Sanurin päätien (JI. By Pass Ngurah Rai) varressa ei juuri ole nähtävää. Siirryin päätien ja rantatien väliselle tielle, JI. Danau Tamblingannille, siella on pieniä kauppoja ja ruokapaikkoja vieri vieressä.

Koin mukavan yllatyksen kun sain vuokrattua polkupyörän turisti-infosta, hinta alle kaksi euroa päivä. Polkupyörällä ehtii näkemään enemmän kuin scootterilla. Kutalla on vain scoottereita vuokrattavana.

Sanurissa nähtyä ja koettua

Rantatiellä, JI. Pantai Sanurilla minun piti pysähtyä useaan kertaan ottamaan kuvia upeasta merestä ja ennenkaikkea hienosti rakennetusta rannasta, kuten kuvista voitte havaita. Sanurissa kelpaa viettää rauhallista lomaa tyylikkäässä ymparistössä. Sieltä löytyy allas-baarit, soffat rannassa ja tasokkaat ravintolapalvelut. Näiden lisäksi rannassa on varakkaiden paikallisten yksityisasuntoja.

Rantakadulla ihmettelin aluksi mika on sinisestä lasista tehty rakennelma mutta sitten huomasin vieressa tekstin ”wedding paviljong” eli siellä hääpari voi suorittaa vihmistilaisuuden upeassa merellisessä ymparistössä ja siten saavat samalla hienoja valokuvia tilaisuudesta.

Palasin takaisin Kutalle jälleen Sarbagitan bussilla, iltapäivällä matka kesti ruuhkien vuoksi 45 minuuttia.

Yhteenveto Balista

Sanur sopii paremmin varttuneille pariskunnille jotka haluavat viettää rauhallisessa ja tasokkaassa paikassa lomaansa kun taas Kuta beach sopii paremmin surffareille, sinkuille ja vauhdikkaampaa lomaa kaipaaville turisteille.

Eniten mieleeni jäi paikallisten hymy ja ystävällisyys huolimatta erittäin alhaisesta elintasosta. Ympäristössä minua miellytti vehreys kaikkialla, palmuja ja isoja kasveja riitti joka paikassa.

Sanurissa myos kaupustelijoita on vähemman kuin Kutalla. Hintataso on suunnilleen sama molemmissa paikoissa eli edullinen, kunhan muistaa tinkiä missä se on mahdollista.

Missä kohteessa sinä haluaisit viettää lomaasi Balilla?

Lisätietoa:

https://kerranelamassa.fi/indonesia-matkailu/bali/sanur

https://kerranelamassa.fi/indonesia-matkailu/bali

https://www.rantapallo.fi/indonesia/bali

https://anna.fi/lifestyle/matkailu/bali-ja-jaava-onnea-indonesiassa

https://www.tui.fi/matkat/indonesia/bali/sanur-beach/tietoa

https://www.booking.com/city/id/sanur.fi.html

https://www.airbnb.fi

Kävelypolku rannan tuntumassa.

Viityisä rantatie.

Patsaat puettu hameisiin.

Hotellin uimas-allas alue Sanurissa.

Näyttävä omakotitalo lähellä rantaa.

Allasbaari.

Kalastajat ja turistit meressä.

Näyttävä patsas.

Patsas: fantasiahahmo.

Vihkimispaikka.

Muslimien iltarukouksen aika.

Vehreä lentokentän ympäristö.

Jopa lentokentän parkkihallihalli oli vehreä Balilla.

Facebook
Twitter
Instagram