Valitse sivu

Hyödynsin vuorotteluvapaatani tutustumalla Espanjan eri kohteisiin loppuvuonna 2015. Suunnitelmissa oli käydä etelä-Espanjassa, sitten Kanarian saarilla ja lopuksi etelä-Espanjan kautta Tukholmaan ja Suomeen.

Tarjouslentojen etsintää

Halusin nähdä mahdollisimman monta uutta kaupunkia, useimmissa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Tämän vuoksi kirjoitan pikakatsauksen kaikista käymistäni kohteista.

Toivottavasti Espanjan matkaa suunnittelevat saavat jotain uusia vinkkejä kirjoituksistani. Sain edulliset lentoliput vertailemalla eri halpalentoyhtiöiden hintoja, valitsemalla halvimmat päivät niin että minulla oli aikaa tutustua eri kaupungeissa 2 – 4 yötä/kaupunki.

Käytin seuraavia lentoyhtiöitä: Norwegian, Ryanair ja Vueling. Neljä lentoa yhteensä noin 200 euroa, ei paha mielestäni. Toivottavasti mahdollisimman moni lentoreitti säilyy Koronan jälkeen.

Suora lento Alicanteen

Aloitin matkani Helsinki-Vantaan lentokentältä 7.12.2015 Lentokentällä minua hirvitti hintataso: kahvi 4,20 ja täytetty patonkisämpylä 10,50! Onneksi Espanjassa oli luvassa monta kertaa halvempaa. Varmasti moni ulkomaalainen turisti kokee kulttuurishokin kun näkee lentokentällä suomalaiset hinnat.

Lensin Norwegian:lla Alicanteen, tämä oli helppo ja edullinen tapa päästä suoralla lennolla Espanjaan. En ollut käynyt aikaisemmin missään itärannikon kohteissa joten nähtävää oli paljon edessä joka päivälle.

Alicanten lentokentältä pääsee keskustaan bussilla. Matka keskustaan kestää noin 40 minuuttia ja lippu maksaa noin 1,50 euroa.

Kotimajoitus Espanjassa

Majoituksen hankin kaikista kohteista Airbnb:n kautta, näin minulla oli mahdollisuus tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ennen kaikkea edullisesti.

Ensimmäinen majapaikka oli kolumbialaisen rouvan asunto jossa majoittautui toinenkin turisti sillä hetkellä, vaikka rouva ei puhunut englantia ja minä en juurikaan espanjaa niin majoitusasiat hoituivat.

Talviaikaan kannattaa varata jotain lämmintä mukaan koska tässäkin asunnossa monen espanjalaisen asunnon tapaan ei ollut lämmitystä, illat ovat kuitenkin viileitä, noin +13 astetta.

Kaupunkikierros

Sain lainata rouvan polkupyörää veloituksetta joten ehdin hyvin nähdä tärkeimmät nähtävyydet keskustan alueella. Laskin että normaalin polkupyörän vuokrauksen hinta oli sama kuin maksani vuokra asunnosta.

Osallistuin lisäksi Hop on hop off turistibussin kierrokselle edulliseen 10 euron hintaan. Bussilla pääsimme kätevästi korkealla sijaitsevan linnan tasanteelle josta oli hyvä näköala ympäri Alicanten kaupunkia.

Alicanten rantakatu

Alicantesta jäi mieleen hieno rantakatu, rannan tuntumassa oleva vanha laiva johon pääsi tutustumaan viiden euron pääsymaksua vastaan. Sisällä laivassa oli vahanukkeja jotka muistuttivat laivan muinaista henkilökuntaa.

Rannan tuntumassa järjestettiin myös isot outlet-tuotteiden markkinat, tarjolla oli ale-hintaan vaatteita, jalkineita ym.

Yhteenveto

Alicante on yli 330 000 asukkaan kaupunki eli suomalaisittain iso kaupunki jonka tutustumiseen kannattaa varata muutama päivä. Alicantessa voi viettää sekä ranta- että kaupunkiloman.

Alicante on monelle läpikulkupaikka koska kaupungista on hyvät yhteydet muihin kaupunkeihin, esimerkiksi suomalaisten suosimaan Torreviejaan on suora linja-autoyhteys. Alicantessa keskustan nähtävyydet ovat lyhyen kävelymatkan etäisyydellä toisistaan.

Alicanten baarien hintataso on samaa luokkaa kuin muualla Espanjassa eli edullinen Suomeen verrattuna. Tapaksen voi ostaa 2 eurolla ja olut maksaa noin 1,50 euroa. 

Mikä sinusta on parasta Alicantessa?

Lisätietoa:

https://www.pienimatkaopas.com/alicante

https://www.rantapallo.fi/espanja/aurinkoinen-alicante

https://www.espanja-loma.fi/Alicante-kaupunki

Alicanten kokemuksia – vinkkejä vuosien varsilta

 

Lisätietoa Alicantesta englanniksi http://www.alicanteturismo.com/?lang=en

Alicanten kävelykatu, Explanada de España.

Alicanten ranta-alue.

Joulukuussakin riitti ihmisiä rannalle.

Rantakatu.

Seniorien tapaaminen.

Tyylikäs puisto Alicanten keskustassa.

Markkinat rannan tuntumassa. 

Maisema Alicanten linnalta.

Vanha laiva, nykyisin turistikohde.

Laiva sisältä.

Hulppea rakennus keskustassa.

Kauppahalli.

Alicanten kuuluisin nähtävyys, Santa Barbaran linnoitus.

Facebook
Twitter
Instagram