Valitse sivu

Deniasta Valenciaan

Matkustin Deniasta Valenciaan 1 h 20 min linja-autolla, lippu maksoi noin 11 euroa joulukuussa 2015. Linja-autoasemalta jatkoin muutaman kilometrin taksilla, taksit ovat edullisia, keskustan alueella moneen paikkaan pääsee 5 – 10 eurolla.

Majoitus Valenciassa

Olin varannut netistä yhdeksi yöksi paikan Home Youth Hostellista, paikka jota Hostelworld.com suositteli. Hostel oli suosituksen arvoinen, sain hyvät ohjeet mihin kannattaa tutustua ja illalla oli tarjolla ilmaista sangriaa.

Hostel tarjoaa myös ilmaisia opastettuja kävelyretkiä ja ilmaisen netin käytön. Paikka on todella keskeinen, vanhan kaupungin nähtävyydet ovat aivan hostellin ympärillä. Lähikaduilla voi nähdä isoja kirkkoja, vanhoja linnoja, kauppoja, pubeja ja ravintoloita jokaiseen makuun.

Laadukkaat lounasannokset maksoivat noin 13 euroa. Vaikka minulla oli aikaa vain yksi ilta ja yksi päivä ehdin näkemään paljon koska kaikki nähtävyydet olivat kävelymatkan päässä toisistaan kuten hostellin virkailija minulle kertoi.

Yllätys Valecian keskustassa

Vanhoja, upeasti koristeltuja rakennuksia suurempi hämmästykseni oli nähdä luistelijoita luistelemassa jääkaukalossa aukiolla Valencian keskustassa! Paikallisten luistelutaito ei ollut kummoinen, ymmärrettävästi, mutta hauskaa heillä näytti olevan.

Toisella aukiolla, Plaza Reinalla näin taidokkaasti rakennetun jouluseimen eläimineen. Kolmannella aukiolle saavuttuani näin parhaillaan menossa olevan tanssiesityksen. Hostellin virkailija oli oikeassa suositellessaan käymään eri aukioilla (plaza).

Metrolla Valecian lentokentälle

Hostellista minua neuvottiin menemään paikalliselle rautatie-asemalle, aseman edestä mennään maan alle metroon. Pääsin metrolla 20 minuutissa lentokentälle, metrolinjat 3 ja 5 kulkevat tätä linjaa.

Lentokentältä jatkon matkaani Kanarian saarille, siitä kerron seuraavassa jutussani. Koska Valenciasta ei ollut päivittäisiä lentoja Kanarialle, niin vierailuni Valenciassa jäi turhan lyhyeksi.

Yhteenveto

Pikaisen käynnin jälkeen jäi harmittamaan kuinka vähän aikaa ehdin olla kaupungissa. Seuraavalla kerralla varaan useamman päivän kaupunkiin tutustumiselle.

Lähes 800 000 asukkaan kaupunki tarjoaa paljon nähtävää, helpoiten siihen voi tutustua pyöräilen, myöskin metro toimii kaupungissa.

Tästä käynnistä oppineena haluan seuraavalla kerralla ensimmäiseksi tehdä kaupunkikierroksen kaksikerrosbussilla, jotta saan yleiskuvan kaupungista.

Seuraavaksi haluan käydä tiedepuisto Ciudad de las Artes y las Cienciasissa ja Valencian Bioparc-eläintarhassa, joka kuuluu Euroopan suurimpiin eläintarhoihin. Tällä käynnillä en ehtinyt käymään edes rannalla, joten sekin kuuluu ohjelmaani seuraavalla kerralla.

Mielestäni Valencia tarjoaa edelletykset mukavaan asumiseen pidemmäksi aikaa, jopa vakituisesti. Kaupungin keskusta on sopivan kokoinen, Valencia on kohtuu edullinen ja se tarjoaa samat palvelut kuin esimerkiksi Barcelona mutta asuminen on edullisempaa.

Paellan kotikaupunkina Valencian ruokatarjonta on laaja, jokaiselle jotakin ja espanjalaiseen tyyliin ulkona syöminen on kohtuuhintaista.

Itselleni ainut ”kynnyskysymys” on suomalaisyhteisön puute, jota kaipaa asuessa ulkomailla pidempiä aikoja.

Valencia on sekä kaupunki- että rantakohde joten siellä riittää nähtävää ja tekemistä pidemmäksi aikaa. Sinne on helppo matkustaa esimerkiksi Alicanten kautta ja lentoaikakin on kohtuullinen.

Lisätietoja
https://www.rantapallo.fi/espanja/valencia

https://kerranelamassa.fi/espanja-matkailu/valencia

https://www.napsu.fi/matkailu/artikkelit/valencia

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/tag/valencia-nahtavyydet

englanniksi Valencian virallisilta kotisivuilta https://www.visitvalencia.com/en

Yksi hiennoimmista rakennuksista Valenciassa.

Näkymä ikkunastani, majapaikka kannattaa valita keskeiseltä paikalta Valenciassa.

Kävelykatu.

Kävelykatu.

Aukio Plaza la Reina.

Puisto Valenciassa.

Luistelijoita Espanjassa!

Jalkapallo-ottelu käynnissä.

Linna Valenciassa.

Tanssiesitys käynnissä yhdellä aukiolla.

Seimi aukiolla joulukuussa Valenciassa.

Härkätaistelijan patsas areenan edessä.

Koristeltu silta.

Pikkukauppoja sivukadulla Valenciassa.

Ympärivuotinen moottoripyöräily on mahdollista Valenciassa.

Valencian rautatieasema.

Facebook
Twitter
Instagram