Valitse sivu

Saapuminen Kanarialle

En saapunut hyvissä ajoin, vaan valitettavasti aikataulun mukaan klo 12 yöllä Ryan Airin lennolla Gran Canarialle Valenciasta joulukuussa vuonna 2015, onneksi minua oltiin vastassa lentokentällä. Toisinaan edullisen lennon vuoksi pitää matkustaa epämukavaan aikaan. Yövyin maalaishotellissa muutaman kilometrin päässä lentokentästä.

Aamulla matkustin linja-autolla n:ro 01 Playa del Inglesiin, matka paikallisbussilla kesti lähes tunnin. Kuljettaja kertoi missä jään pois kyydistä ja poistuttuani bussista kävelin ylikulkusillan yli ja saavuinkin sopivasti alueelle missä sijaitsi suomalaisyrityksiä. Nautin pullakahvit Pikkukuppilassa ja sain ohjeet kuinka löydän majapaikkani.

Vaihdetut kadunnumerot ja majoitus

Löysin helposti kadun millä sijaitsi Airbnb:n kautta varattu asuntoni mutta en kadunnumeroani 47. Edes kaksi taksinkuljettajaa eivät osanneet neuvoa kysyessäni heiltä tietä taksitolpalla.

Lopulta minun piti mennä kahvilaan odottamaan että majoittani pääsee lääkäristä klo 14.00 kuten oli minulle aikaisemmin viestittänyt. Soitin hänelle ja kerroin missä olen, hän saapui minua vastaan.

Hän kertoi että alueella suoritetaan julkisivuremontteja ja osassa taloissa numerot vaihtuvat. Ajattelin sanontaa vaihtelu virkistää mutta tässä tapauksessa ei virkistänyt vaan tilanne hiosti turistia. Kerrostalon seinässä oli muuten n:ro 5, ei ihme etten löytänyt osoitetta.

Huoneeni lisäksi minulla oli käytössä keittiö ja yhteiskäytössä ollut olohuone. Asunnossa oli kaikki tarpeellinen wifiä myöden. Sain lisäksi lainata majoittajan maastopolkupyörää veloituksetta, hienoa. Maksoin asunnosta vain 68 euroa/4 yötä, todella hintansa arvoinen majoitus. Lisäksi majoittaja osasi hyvin englantia.

Ensivaikutelmat Playa del Inglesistä

Pyöräilin ympäri Playa del Inglesiä ja kävin myös Maspalomaksessa yhtenä päivänä. Ensimmäisenä päivänä kävin rannassa ihailemassa hiekkadyynejä. Ilmasto oli huomattavasti lämpimämmän tuntuinen kuin manner Espanjan puolella edellisinä päivinä, yölläkään ei ollut kylmä huoneessa vaikka siellä ei ollut lämmitystä.

Suomalaisyritykset Kanarialla

Pyöräillessäni Playa del Inglesissä totesin siellä olevan paljon suomalaisyrityksiä. Asia ei ole mikään ihme sillä varsinkin talviaikaan täällä vierailee paljon suomalaisia turisteja, sää todella suosii turistia ympäri vuoden ja hinnat ovat selvästi Suomen hintoja edullisimpia.

Kävin lounaalla Ryysyranta nimisessä ravintolassa syömässä maukkaan päivän tarjousleikkeen, hinta 10,50. Hintaa tosin kertyi 17 euroa sisältäen ison oluen, kahvin ja tipin.

Samankaltaisen leikkeen olisi saanut espanjalaispaikasta hintaan 6,90, joten säännöllisesti suomipaikoissa ruokaillessa kuluu ruokailuun rahaa paljon enemmän kuin vastaavissa espanjalaispaikoissa.

Mummola nimisessä ravintolassa tuore munkki ja kahvi maksoi 4,50, ei halpa hinta mutta sain sieltäkin kysymyksiini hyvät opastukset. Monet suomalaisturistit varmasti arvostavat että suomipaikoissa on mahdollista keskustella toisten asiakkaiden kanssa, espanjalaispaikoissa on todella kielimuuri.

Kanarian edullinen hintataso

Ruokakaupassa hinnat ovat selvästi edullisimpia puhumattakaan alkoholi- ja tupakkatuotteiden hinnoista, esimerkiksi olut 0,3 maksoi alkaen 23 senttiä, tupakkakartongit 16 – 30 euroa.

Matkaopas kertoi että uuden auton saa alkaen 6 000 euroa, punaisen auton omistajat tosin joutuvat maksamaan kalliimman vakuutusmaksun koska heidän oletetaan olevan agressiivisempia kuljettajia, heh.

Lisäksi yritykset saavat verohelpotuksia investoidessaan saarelle. Hierojalla käynti espanjalaisessa kampaamo/hierontayrityksessä maksoi 20 euroa 40min.

Suomalainen Iskelmäbaari

Parina iltana kävin suomalaisessa Iskelmäbaarissa, väkeä oli jonkin verran. Toisena iltana esiintyi Mega-Paula jolloin asiakkaita oli enemmän, liekö joulun läheisyys vaikuttanut asiaan. Muutamia päiviä aikaisemmin olivat esiintyneet Frederik ja Jope Ruonansuu jolloin asiakkaita oli varmasti ollut enemmän.

Suomalaisryhmän mukana Las Palmasissa

Sain yhdestä suomiravintolasta esitteen jossa kerrottiin joka viikonpäivä järjestettävistä edullisista retkistä, retkien hinta vain 10 euroa/päivä.

Tarkemmin luettuani esitettä ymmärsin miksi retket ovat niin edullisia, ne ovat yritysten sponsoroimia. Valitsin torstaipäivän retken Las Palmasiin jonne olisin muutekin ollut menossa ja nyt ei tarvinnut taas alkaa etsimään omatoimisesti kuljetuksia.

Matkan sponsorin myyntiesitys

Ryhmämme jäsenet tulivat eri paikoissa kyytiin, eri hotellien ym. edustoilta, minä kauppakeskuksen edestä. Aamupäivällä meillä oli pitkä pysähdys jonka aikana meille esiteltiin saksalaisia, laadukkaita vuodevaatteita ja patjoja, tuotteet olivat myös erittäin hintavia. Minulla ei ollut tarvetta ostaa mitään, tyydyin tarjottuun viinilasiin ja kolmioleipään.

Pikavisiitti Las Palmasiin

Saavuttuamme Las Palmasiin ja minulle tuli mieleen Irwin Goodmanin laulu ”Oo Las Palmas, oo Las Palmas sun helmaasi aina jään”… meillä tosin oli vain kaksi tuntia aikaa tehdä ostoksia ja katsella nähtävyyksiä.

Las Palmas on Gran Canarian ylivoimaisesti suurin kaupunki, asukkaita lähes 400 000. Meillä oli suomalainen matkaopas mukana ja hän totesi että tämä on oikea kaupunki verrattuna Playa del Inglesiin joka on rakennettu pelkästään turisteja varten.

Käynti Las Palmasissa oli mielenkiintoinen. Paluumatkalla poikkesimme kahville ja siellä oli lyhyempi pysähdys kuin aamupäivällä, tarjolla oli Aloe Veran tuotteita niistä kiinnostuneille.

Paluu lentokentälle

Seuraavana päivänä lähdin Playa del Inglesistä bussilla lentokentälle, lähdin Malagaan, bussit n:rot 66 ja 90 menevät kentälle, hinta 3,50.

Kannattaa tarkistaa että bussi tosiaan pysähtyy kyseillä pysäkillä, ensimmäisellä pysäkillä oli kylläkin ilmoitus lentokenttäbussista mutta eipä näkynyt. Menin vastapäätä olevaan turisti-infoon ja he kertoivat että pitää mennä kulman takana olevalle pysäkille, ihme touhua.

Lisätietoja saa Gran Canarista paikan päällä ilmestyvästä suomenkielisestä ”Canarian Sanomista”, jossa on juttuja paikallisista yrityksistä, tapahtumista ja suomalaisyritysten mainoksia, heidän Facebook-sivut https://www.facebook.com/kanariansanomat

Netissä lisätietoja kanaria24.com/fi

https://www.pienimatkaopas.com/matkakohteet/gran_canaria.html

https://www.laspalmas.fi/gran-canaria-nahtavyydet

Mikä sinusta on parasta Gran Canarissa?

Ostoksia ja ravintoloita hienossa ympäristössä.

Iso uima-allas rannassa.

Erikoinen Cita-kauppakeskus.

Dyynit, Maspalomas.

Golf on suosittua Kanarialla.

Suomi näkyy katukuvassa: katu c/Finlandia.

Suosittu Iskelmäbaari Inglesissä.

Iso taideteos kadun varressa.

Joulukoristeet ostoskeskuksessa.

Katu iltavalaistuksessa.

Turistipalveluja: baari ja klinikka.

Iso kävely- ja pyörätie.

Majoituspaikkani maalaishotellissa lähellä lentokenttää.

Ravintola Ryysyranta Inglesissä.

Komea Rui-hotelli, Maspalomas.

Kauppahalli, Las Palmas.

Sivukadun joulukoristeet, Las Palmas.

Santa Ana katedraali, Las Palmas.

Facebook
Twitter
Instagram