Valitse sivu

Taustatietoa Malagasta

Aurinkoinen rantakaupunki Malaga on Espanjan Aurinkorannikon selvästi suurin kaupunki, asukasluku noin 570 000. Ehdin lyhyellä visiitillä tutustua pyöräillen vanhaan kaupunkiin ja keskustaan. Lisäksi kaupunki on tunnettu katedraalistaan, museoistaan ja Alcazaban ja Gibralfaron linnakkeista.

Málaga on edullisimpia Länsi-Euroopan suuria kaupunkeja, sillä hintataso on noin kolmanneksen Suomen hintoja edullisempi.

Ilokseni huomasin että useampi lentoyhtiö on alkanut/alkaa jälleen lentämään Helsingistä Malagaan tänä kesänä, Andalucian alue alkaa tekemään paluuta normaaliin koronan jälkeen. Malagan lentokentältä on noin 15 minuutin matka keskustaan. Malagasta on hyvät yhteydet Aurinkorannikon muihin kohteisiin.

Junalla Fuengirolasta Malagaan

Saavuin Fuengirolasta junalla takaisin Malagaan, jossa vietin kaksi viimeistä yötä ennen paluuta Tukholman kautta Suomeen.

Kannattaa katsoa millä asemalla jää junasta pois sillä Malagan lentokenttäpysäkin jälkeen on neljä junapysäkkiä Malagassa, itse jäin päätepysäkillä eli Malagan centron asemalla. Junamatka Fuengirolasta Malagan keskustaan kesti 45 minuuttia ja maksoi 3,60 joulukuussa 2015.

Useimmat suomalaiset jotka saapuvat Suomesta Malagaan, Aurinkorannikolle, jatkavat välittömästi toiseen kohteeseen, Malaga kuitenkin tarjoaa varsinkin kesäaikaan paljon nähtävää ja toimintaa.

Yllätys majapaikassa

Koin aikamoisen yllätyksen kun suuren kaupungin asemalta ei löytynyt yhtään vapaata taksia. Käveltyäni muutama sata metriä näin Hop on hop on bussin parkissa.

Virkailijanainen opasti minua ja antoi hyvän kartan, kannattaa pyytää ainakin kartta kun näkee kyseisen bussin parkissa vaikka ei sillä hetkellä ehtisikään bussikierrokselle.

Päätin suunnistaa kartan avulla majapaikkaani jonne oli Google-kartan mukaan 1,5 kilometriä. Saavuin majapaikkani ulko-ovelle ja soitin majoittajalleni, hän lähetti espanjankielisen (!) vastauksen että palaa kolmen tunnin kuluttua!

Turistibussikierroksella ympäri Malagaa

Onneksi olin saanut juuri Hop on bussin kartan, joten katsoin lähimmän pysäkin ja lähdin turistikierrokselle. Hop on hop on kierros kesti 1 h 20 min. Pysähdykset kestivät turhan kauan pysähdyspaikoilla, hinta lipulle 20 euroa. Muuten olin kokemaani tyytyväinen, näin mielenkiintoisia paikkoja kuten valokuvista voitte havaita.

Kierroksen jälkeen majapaikkani rouva oli saapunut kotiin ja sain huoneen, hinta oli edullinen 10 euroa/yö, lisäksi paikka sijaitsi hyvällä paikalla vanhassa kaupungissa lähellä nähtävyyksiä, joten saatoin olla tyytyväinen AirBnb-asuntooni.

Käynti hammaslääkärissä

Ensimmäisenä iltana kahvilassa minulla oli kirjaimellisesti liian kova ”pähkinä purtavaksi” eli pähkinää purtuani hampaastani lohkesi pala.

Kävin seuraavana päivänä espanjalaisen hammaslääkärin vastaanotolla, päädyimme siihen tulokseen että hoidan hampaan kuntoon Suomessa, ei laitata väliaikaista paikkaa. Soitin vakuutusyhtiööni Suomeen asiasta, nykyään he korvaavat vain välittömän hoidon eli väliaikaisen paikan tms. entistä vaikeampaa on saada korvauksia!

Pienoismalleja hämmästelemässä

Kuvissa näkyvä hieno rakennus oli myös sisältäpäin upeasti koristeltu. Minut pysäytti pidemmäksi aikaa valtavan kokoinen pienoismalli joka kuvasi kuinka on eletty muinoin Israelin/Egyptin alueilla. Pienoismallin tekemiseen on täytynyt mennä lukuisten ihmisten pitkä-aikainen työpanos.

Happy Hour -tarjous

Muutamissa ulkoilmaravintoloissa oli käytössä kaasulämmittimet jotta asiakkaiden ei tarvitse palella paksuissa takeissaan iltapäivän auringossa, lämpöä oli iltapäivällä Malagassa noin +17, mitä ”vilukissoja” nuo espanjalaiset. Minua ”lämmitti” paikallisen baarin Happy Hour -tarjous, olut vain yhden euron.

Yhteenveto Espanjan kierroksesta

Kävin 15 päivän aikana yhteensä yhdeksässä kaupungissa: Alicante, Benidorm, Denia, Valencia, Playa del Ingles, Maspalomas, Las Palmas, Fuengirola ja Malaga. Mielestäni paras kaupunkikohde näistä on Valencia ja paras rantakohde Playa del Ingles, onhan se rakennettu juuri turisteja varten. Lisäksi Kanarialla voi viettää rantalomaa ympäri vuoden.

Lensin Malagasta Ryan Air:lla Tukholmaan, hinta oli todella sopiva eli 10 euroa, silloin oli eurolla ostovoimaa ainakin joissakin paikoissa. Saa nähdä tuleeko koronan jälkeen tälläisiä super-tarjouksia. Nukuin yön yli Tukholmassa ja saavuin Suomeen Viking Linella 23.12. illalla joulun viettoon.

Mikä on sinun suosikkikohteesi Aurinkorannikolla?

Lisätietoa:

https://www.rantapallo.fi/espanja/malaga

http://www.aurinkorannikko.fi/kaupungit-ja-alueet/malaga

https://www.lomataivas.fi/malaga

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/anneli-paivansara/mita-ehtii-tehda-malagassa-yhdessa-paivassa

Malagan turistitoimiston viralliset englanninkieliset kotisivut http://www.malagaturismo.com/en

Malagan rantakatu.

Markkinat rannassa.

Kukkaloistoa kadun varressa.

Hieno rakennus Malagassa.

Malagan yliopisto.

Näyttävä suihkulähde.

Vehreä puisto.

Hienoja lasimaalauksia.

Suuri pienoismallirakennelma.

Espanjassa kirkot ovat suuria.

Modernia taidetta.

Terassilämmitys.

Oluen hinta kohdallaan.

Musiikkiesitys alkamassa.

Malagassa voi asua myös vuoristomaisemissa.

Facebook
Twitter
Instagram