Valitse sivu

Toteutin pitkäaikaisen suunnitelmani palata Valenciaan toukokuun lopussa 2022. Olin vieraillut kaupungissa yhden päivän ja kahden yön ajan joulukuussa 2015 lentojeni välissä. Silloin huomasin että paikka tarjoaa paljon nähtävää ja että tänne pitää palata kesäaikaan.

Matkustus Espanjaan

Valenciaan ei ole suoria lentoja Suomesta, tämä varmasti vaikuttaa miksi kaupunki on jäänyt monelle suomalaiselle vieraaksi. Matkustin ensin Viking Linella Turusta Tukholmaan. Katsoin omassa hytissä jalkapallon mestarien liigan finaalin jossa Real Madrid voitti Liverpoolin, onnekseni, laivalippu maksoi 40 €.

Minulla oli muutakin asiaa Länsi-Suomeen, joten oli parempi matkustaa Turusta kuin Helsingistä. Tärkeämpi syy oli että sain Tukholmasta päivälennon Alicanteen, Helsigistä Norwegian saapuu puolenyön aikaan Alicanteen, josta vielä piti matkustaa Valenciaan.

Tukholmasta on bussikuljetus keskustaan, Cityterminaaliin josta otin toisen bussin lentokentälle, hinta 14 €. Arlandan lentokentälle kannttaa mennä hyvissä ajoin koska siellä saattaa olla pitkät jonot. Tälläkin kertaa minulta meni kaksi tuntia turvatarkastus ym. rutiineissa vaikka olin tehnyt check-inin jo kotona eikä kentällä ollut enää koronatarkistuksia.

Ryanairin lennon voi saada muutamalla kympillä Espanjaan Arlandasta, minulla lento maksoi noin sata euroa koska minulla oli matkalaukkuja. Lento saapui vähän myöhässä, Alicanten lentokentän terminaalista ulos mentäessä on oikealla puolella bussipysäkki josta bussi lähtee Alicanten keskustaan, maksoin matkasta 3,85 €. Lentokentän infosta sain pienen oppaan josta näin missä eri pysäkeillä bussi pysähtyy.

Jäin pois Alicanten linja-autoasemalla, siellä olisin joutunut odottamaan bussia pitkään joten otin taksin rautatieasemalle, maksoin 4,20 €. Junayhteys on myös nopeampi, joten suosittelen käyttämään sitä. Matka Valenciaan kesti runsaat kaksi tuntia, maisemat olivat melko karut kuivuudesta johtuen. Junamatka maksoi 15 €.

Majoitus

Olin varannut majoituksen neljäksi yöksi Pension Alicante -nimisestä majatalosta Booking.comin kautta, yö ilmastoidussa huoneessa maksoi noin 29 euroa. Paikan sijainti oli erinomainen, vain 200 metriä rautatieasemalta, sen jaksoin kävellä laukkujeni kanssa. Paikassa oli ystävällinen palvelu, sain heti kaupungin kartan. Kaikki toimi paitsi nettiyhteys pätki läppärillä käytettäessä, kännykällä yhteys toimi paremmin, yhteys toimi hetken hyvin kunnes piti yhdistää uudelleen. Tämän asian kun saavat kuntoon, niin paikka on loistava hinta-/laatusuhteeltaan.

Lisäksi sain polkupyöräni sivuhuoneeseen talteen yöksi, tämä oli minulle tärkeä asia. Varkaudet ovat yleisiä muuten turvallisessa Valenciassa. Kaikki palvelut olivat lähellä majapaikkaani, ravintolat, kaupat ym. Kävin väsyneenä illalla syömässä ravintolassa, mukava lämmin tuuli puhalsi kevysti. Ajattelin miksi näin ei voi olla Suomessa, kohta on kesäkuu.

Turisti-infon kautta kaupunkikierrokselle

Seuraavana päivänä menin turisti-infoon, joka sijaitsi kätevästi rautatieaseman yhteydessä. Sain paikasta esitteitä ja ostin Hop on Hop off -bussiin lipun joka maksoi 20 € ja oli voimassa kaksi päivää. Kierroksella oli paljon nähtävää kuten kuvista voi päätellä. Turistibussiin ei päässyt ilman maskia, mikäli ei ollut maskia se piti käydä ostamassa ja mennä seuraavaan bussiin. Kuitenkin bussin toisessa kerroksessa, ulkoilmassa, ei kukaan käyttänyt maskia, ihme touhua. Turisti-infosta voi myös vuokrata polkupyöriä.

Toisena päivänä menin uudestaan kierrokselle, jolloin tutustuin paikanpäällä Taiteiden ja tieteiden keskukseen, Ciudad de las Artes y las Ciencias. Tämä mahtipontinen kulttuurirakennusten kokonaisuus sisältää muun muassa oopperatalon, tiedemuseon ja planetaarion. Tämän jälkeen vierailin sotilasmuseossa, jossa oli kaikkea mahdollista sotaan liittyvää materiaalia, käsiaseita, viestintälaitteita, asepukuja, miekkoja, pienoismalleja, tykkejä, moottoripyöriä, autoja, panssarivaunuja ym. Kaiken lisäksi museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Polkupyörän vuokraus

Polkupyörän kävin vuokraamassa Do you bike rental -nimisestä paikasta. Pyörän vuokran oli 9 € / päivä, vuokrasin kolmeksi päiväksi, sain hyvän citybiken.Saamassani kartassa oli isoimmat nähtävyydet ja rakennukset merkitty kuvin, joten pyöräilin niihin. Monet nähtävyydet ovat keskustassa lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Lisäksi aukiot eli plazat ovat paikkoja joissa on turisteille nähtävää ja joissa paikalliset tykkäävät viettää aikaa iltaisin.

Lähtö Valenciasta

Viimeisenä päivänä luovutin polkupyörän takaisin vuokraamoon. Tämän jälkeen kävelin lähikaduilla, jolloin tuli tutustuttua niihin paremmin. Paluu lentokentälle oli helppo, rautatieaseman edessä on käynti metroon. Menin laukkujeni kanssa hissillä alas ja maksoin 6,80 €, matka lentokentälle kesti 20 min. Harvoin pääsee julkisilla näin kätevästi lentokentälle isossa kaupungissa.

Lentokentältä jatkoin matkaani Malagaan, josta jatkoin junalla Fuengirolaan, siitä seuraavassa jutussa.

Yhteenveto

Valencia on 800 000 asukkaan kaupunki joka tarjoaa hyvät puitteet viettää sekä kaupunki- että rantaloman samassa kohteessa. Olen käynyt tavallisesti monessa kohteessa vain kerran mutta Valeciaan oli todella mielenkiintoista mennä toistekin. Kuten Valecian monipuolisilta kotisivuilta voi huomata, niin kaupungissa riittää nähtävää useammallekin käynnille.
Kaupungissa on helpo liikkua, polkupyörällä näkee tärkeimmät nähtävyydet helposti ja metro helpottaa liikkumista pidemmillä matkoilla.

Valencia oli myös Länsi-Eurooppalaiseksi suurkaupungiksi edullinen. Pidän Valenciaa suurkaupunkina koska se on Helsinkiä suurempi. Ruokailu, juominen ja majoitus olivat todella paljon Helsinkiä edullisempaa. Vaikka palkat ovat Valeciassa pienemmät, niin ostovoima voi olla jopa parempi kuin Helsingissä. Viimeisenä päivänä kävin kahvilassa jossa maksoin 3,50 € kahvista, sämpylästä ja tuoremehusta. Lounas ja iso olut on mahdollista saada monessa paikassa 10 eurolla ja edullisemminkin. Valenciassa on mahdollista saada kaikki turistikohteiden palvelut ilman turistilisää, ainakin toistaiseksi.

Jalkapallosta kiinnostuneille tiedoksi että Valencian ja kaupungin toinen joukkue Levante pelaavat molemmat Espanjan pääsarjassa, joten täällä voi nähdä niin Barcelonan kuin Real Madridinkin maailmantähdet pelaamassa. Sarjaa pelataan syksystä kevääseen asti, silloin ei ole niin kuumakaan kuin keskikesällä, joten silloin on hyvä aika vierailla kaupungissa.

Mikäli minulla olisi espanjan kieli hallussa, niin Valencia olisi varteenotettva kaupunki vakituiseenkin asumiseen. Mikäli Suomesta alkaisi joku lentoyhtiö lentämään suoria lentoja Valenciaan, niin kohteella olisi aineksia uudeksi suomalaisten suosikkikohteesi. Onhan siellä Euroopan pisin ranta, Euroopan suurin vedenalainen maailma, planetaario monipuolisen kaupunkitarjonnan lisäksi. Talvella jos tuntuu kaupungissa kylmältä, niin Ryanair lentää suoria lentoja Kanarialle muutamalla kympillä.

Mikä sinusta on parasta Valenciassa?

Linkkejä: https://artsinmatkablogi.fi/2021/04/17/hienoja-rakennuksia-ja-jaaluistelua-valenciassa-espanjassa

https://www.visitvalencia.com/en Valencian turistitoimiston viralliset sivut, hyvin monipuoliset.

https://www.rantapallo.fi/espanja/valencia

https://www.kerranelamassa.fi/espanja-matkailu/valencia

 

Tieteiden ja taiteiden keskus.

Ihmisiä melomassa tiedekeskuksen ympäristössä.

Tiedekeskuksen rakennukset ovat kuin suoraan tulevaisuuteen sijoittuvasta elokuvasta.

Tiedekeskuksen ympäristöä.

Katettu puistoalue tiedekeskuksessa.

Siisti ja rauhallinen puisto tiedekeskuksen vieressä.

Valencian pitkä hiekkaranta.

Valencian ranta kuvattuna näköalaravintolan vierestä.

Tyylikäs rakennus ja kellotorni sataman lähellä.

Toinen hieno ja entisöity rakennus sataman läheisyydessä.

Hienosta puiston portista voi päätellä että myös puisto on hieno.

Kyllä, puisto on hieno. Siellä on myös erilaisia lintuja häkeissä.

Pitkä ja leveä rannan pyörätie, tätä kelpaa ajella.

Tavallista hienompi suihkulähde kaupungilla.

Komea monumentti alkuillan auringossa.

Eri ulkoilmaravintoloissa kiertävä laulajatar ja ohikulkeva nainen koiransa kanssa.

Koira on aivan hämillään Mikistä ja Minnistä.

Katulaulaja joka on pukeutunut härkätaistelijaksi.

Espanjalaiset kirkot ovat näyttäviä, tämä kirkko Valencian keskustassa.

Kotka Valencian rautatieaseman katolla.

Yksi esimerkki näyttävistä rakennuksista Valencian keskustassa, tämä Plaza de l’Ajuntament -aukiolla.

Hassu nimi konttoritarvikeliikkeellä.

Vanha tykki sotamuseossa.

Kaasunaamarit sotilaalle ja hevoselle.

Facebook
Twitter
Instagram