Valitse sivu

Tein alkuvuodesta, ennen matkamessuja kyselyn blogini lukijoille mistä maasta haluaisitte minun kirjoittavan, niin sain lähes sata eri kohdetta vastaukseksi, kiitos vielä kerran runsaista vastauksista.

Lukijoilla oli eniten mielenkiintoa Yhdysvaltoja kohtaan, jota äänesti yhdeksän lukijaa. Niukasti toiseksi jäi Australia, joka sai kahdeksan ääntä. Molemmat kohteet ovat myös minun mieleeni joten toivottavasti joskus pääsen niihin uudestaan ja kirjoittamaan kokemuksistani. Olen käynyt Australian Darwinissa ja Yhdysvaltojen Floridassa.

Minulle mielenkiintoisimmat kohteet olisivat Australiassa itärannikon suurkaupunkeja edullisempi Perth länsirannikolla ja Melbourne, joka on kilpaillut Kanadan Vancouverin kanssa tittelistä maailman paras kaupunki asua.

Floridassa haluasin käydä Amerikan venetsiaksi kutsutussa Fort Lauerdalessa ja muissa lähialueen kaupungeissa. Floridan jälkeen kiinnostavin paikka olisi minulle Kalifornia.

Kolmanneksi suosituin kohde oli Itävalta, minulle hieman yllättäen, ehkä kohteesta ei ole blogeissa kirjoitettu paljoa. Kerran Wienissä käyneenä voin suositella hienoa, ”fiiniä” kaupunkia. Onhan se valittu parhaaksi kaupungiksi asua ainakin Euroopassa. Wienistä on hyvät yhteydet muihin Keski-Euroopan kaupunkeihin. Lisäksi kaupunki on edullinen verrattuna muihin Länsi-Euroopan pääkaupunkeihin.

Tässä koko lista mistä kohteista lukijat olivat kiinnostuneita:

1. Yhdysvallat (mm. Tampa, New York, Havaiji) 9 kpl

2. Australia 8 kpl

3. Itävalta 5 kpl

4. Italia (mm. Sisilia) 4 kpl

4. Albania 4 kpl

6. Espanja (mm. Kanaria ja Menorca) 3 kpl

Seuraavat maat saivat kaksi ääntä: Kreikka, Slovenia, Romania, Kiina, Ranska, Montenegro, Portugali, Azorit ja Seychellit

Yhden äänen saivat: Intia, Irlanti, Argentiina, Brasilia, Indonesian Bali, Georgia, Kroatia, Norja, Islanti, Skotlanti, Pohjois-Korea, Etelä-Afrikka, Arabiemiraatit, Azerbaidzan, Sveitsi, Japani, Filippiinit, Vietnam, Saksa, Bulgaria, Kuuba, Englanti ja Meksiko

Lisäksi lukijoilta tuli ääniä kohteille joita ei tarkemmin määritelty. Näistä eniten ääniä sai Väli-Amerikka, neljä ääntä.

Muiden kohteiden kannatus: ulkomailla työskentely 2 kpl

Yhden äänen saivat: Pohjois-Afrikka, Kaakkois-Aasia, Amerikka, edulliset Euroopan kohteet, Keski-Euroopan luontokohteet, Suomi, lämmin paikka ja autoreissu

Ottaen huomioon Koronan vaikutukset eri maissa, niin turvallisimpia maita matkustaa ovat eniten ääniä saaneista maista Itävalta, Albania ja Australia. Yhdysvallat, Italia ja Espanja pitänee jättää väliin tänä kesänä.

Minulla on loppukesästä kesäloma joten katsotaan minne silloin on turvallista matkustaa, onneksi mihinkään kohteeseen ei ole ”pakko” päästä.

Minne sinä haluaisit matkustaa tänä kesänä?

Florida. Kuvan lähde: Rantapallo.fi

 

Facebook
Twitter
Instagram