Valitse sivu

Kävin työpaikkani järjestämällä matkalla Brysselissä tutustumassa EU-virastoihin tammikuussa 2017, matka kesti maanantaista perjantaihin. Tässä jutussa kerron missä ehdin turistina käydä Brysselissä, EU-virastokierroksesta kerron toisessa jutussa. Hollannin puolella käyntiä haittasi junien myöhästely.

Alkuhankaluuksia lentokentällä

Heti Helsinki-Vantaa lentokentällä jouduimme vaihtamaan ryhmämme kanssa lentokonetta koska meidän koneemme oli niin paljon myöhässä että olisimme myöhästyneet Amsterdamin jatkolennolta, syynä kuulema huono sää Amsterdamissa. Alku aina hankalaa…

Tutustuminen Brysseliin

Ensimmäisenä iltana kävimme tutustumassa Brysselin keskustan nähtävyyksiin kuten Grote Markt ja Mannekin Piss, lisäksi etsimme lähimetron, metro on paras tapa liikkua myös Brysselissä. Metro liikkuu myös täsmällisesti muista kulkumuodoista ei voi olla niin varma.

EU-virastoja lähellä sijaitsee Belgian sotamuseo johon kannattaa mennä tutustumaan pientä pääsymaksua vastaan. Museossa on nähtävillä eri vuosisadoilta sotilaiden aseita, sotilasasuja, tykkejä ja jopa lentokoneita joita käytettiin sodissa.

Tunnetuista sotilaista ja hallitsijoista on kuvia ja patsaita kuten Leopold II. Hän oli Belgian kuningas Kongon vapaavaltiossa, Afrikassa todellinen hirmuhallitsija orjuuttaen ja tapattaen ihmisiä sekä ryöväten luonnonrikkauksia.

Hyvää ruokaa keskustassa

Matkamme vetäjä oli kokenut Brysselin kävijä, joten hän myös tiesi hyvät ruokailupaikat. Bryssel ei ole halpa kohde, hinnat ovat alkoholia lukuunottamatta Suomen tasoa. Maukas pihvi maksoi noin 20 euroa baarissa ja iso olut noin 4 – 7 euora paikasta riippuen.

Kannattaa seurata missä paikoissa on vanhempia paikallisia ihmisiä asiakkaina, he tietävät mihin paikkaan kannattaa tulla. Vatsansa saa myös täyteen paikallisissa pikaruokapaikoissa joissa esimerkiksi täytetty patonki kahdella jauhelihapihvillä ja ranskalaisilla vie nälän mennessään.

Belgia on tunnettu hyvästä suklaasta joten kannattaa käydä paikallisissa alan pikkukaupoissa. Itse otin kaksi kertaa makean jälkiruuan. Toisella kertaa ison jäätelölajitelma annoksen hintaan 6,50 ja toisella kertaa Tiramisun hintaan 4,30. Molemmilla kertaa makuelämys oli taattu.

Yhteenveto

Brysseliin kannattaa matkustaa kesäaikaan ja yhdistää matkaan muita kaupunkeja. Kohtuulisen junamatkan etäisyydellä on monia mielenkiintoisia kaupunkeja kuten mm. Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam ja Pariisi.

Hyvät kävelykengät ovat tarpeen mukulakivikaduilla liikuttaessa, lisäksi kaupunki on paikoin mäkinen. Koska liikuimme ryhmänä ja meillä oli tiivis aikataulu, joten meillä oli vain vähän aikaa tutustua Brysselin turistinähtävyyksiin.

Mikä on sinun suosikkipaikkasi Brysselissä?

Lisätietoa Brysselistä:

https://www.pienimatkaopas.com/bryssel

https://www.rantapallo.fi/belgia/bryssel2

Mitä tehdä Brysselissä, video englanniksi:
https://www.youtube.com/watch?v=WrE1lb_7e0M

Brysselin viralliset englanninkieliset kotisivut:
https://visit.brussels/en

Sotamuseon vieressä sijaitseva komea monumentti.

Grote Marktin loistoa iltavalaistuksessa.

Brysselin raatihuone, torni on hyvä maamerkki kaupungilla suunnistaessa.

Mannekin Piss on vain 61 com korkea pikkupatsas.

Herkullinen jäätelöannos.

Vanhanaikainen tykki.

Alkeellinen polkupyörä ja sotilasvarusteita sotamuseossa.

Hirmuhallitsija Leopold II.

Facebook
Twitter
Instagram