Valitse sivu

Kävin talvilomallani tammikuussa 2022 Teneriffalla. Ostin lentoliput pari kuukautta aikaisemmin Black Friday -tarjouksesta, jolloin sain ne edullisesti noin 200 euron hintaan. Suoralla lennolla pääsi kätevästi perille.

Lentokentältä asunnolle

Otin lentokentältä illalla bussi n:ro 711 Los Christianokseen. Bussissa voi maksaa kortilla 10 euron setelillä, tähän kannattaa varautua. Vieressäni istunut espanjalaismies valitti huonoa säätä koska oli vain +19 lämmintä, minä kerroin minkälainen sää oli Suomessa, hän nauroi. Bussipysäkiltä otin taksin majapaikkaani, maksoi 5 euroa, hintansa arvoista palvelua, ei tarvinnut harhailla laukkujen kanssa.

Majoitus

Majapaikkani oli todella siisti AirBnb-asunto. Ilmastoitu huone maksoi noin 40 €/vrk, todella edullisia majapaikkoja ei Teneriffalta löydy ainakaan talvisesonki aikaan. Erikoista asunnossa oli että piti käyttää kenkiä sisällä, myös kylpyhuoneessa!
Pyörää en saanut tuoda sisälle mutta sain irroitettua akun pyörästä ja ladattua sen yön aikana huoneessani. Onneksi paikka oli rauhallinen, päättyvän kadun päässä. Yleensä espajalaiskaupungeissa ei voi jättää mitään ulos yöksi varkauksien vuoksi.

Los Christianos/Playa de los Amercas -alueilla on toinen toistaan hienompia loistohotelleja mutta niihin ei suomalaisella duunarilla ei ole varaa, ei ainakaan minulla.

Liikkuminen kaupungissa

Vuokrasin sähköpolkupyörän Freedomrent -nimisestä yrityksestä Los Americasin kävelykadun varrelta hintaan 90 € kuusi päivää, takuumaksu 50 €. Pyöräliike toi seuraavana aamuna sovitusti pyörän minulle asunnolle koska juuri sillä hetkellä ei ollut vapaita pyöriä. Sähköpyörä oli tarpeen koska asuntoni sijaitsi korkealla mäellä.

Koska minulla ei ollut kunnollista karttaa, teksti oli aivan liian pientä, niin kävin kopiointiliikkeessä tekemässä siitä suurennoksen, nyt ”pysyin kartalla”.

Havaintoja kaupungilla

Pyöräilessäni kivoissa maisemissa rannan tuntumassa jouduin välillä kiertämään koska aivan rannassa oli isoja yksityisasuntoja tai hotelleja.

Rannan turisti-info oli koronan vuoksi suljettu. Onneksi kaupungilla sijaitseva info oli viikolla auki.

Aurinkoa pystyi ottamaan mukavasti nurmikolla, rantahietikon tuntumassa, ei tarvinnut ostaa aurinkotuolia.

Kahvilat ja ravintolat sulkevat ovensa jo 24.00, vaikea oli löytää ruokaa ja juomaa kun saavuin ensimmäisenä iltana juuri ennen puolta yötä kaupunkiin, jotain ehdin ostaa.

Parturissa käynti maksoi 10 € eli saman kuin monissa paikoissa manner-Espanjassa. Hierontapaikan Massage BG:n löysin nettihaun perusteella, oli saanut hyvät palautteet. Käytyäni siellä voin suositella paikkaa. Hieroja oli ammattitaitoinen ja englanninkielentaitonen joka antoi vielä minulle venyttelyohjeita ja hintakin oli edullinen, tunnin hieronta 30 €. Paikka sijaitsee Apollo ostoskeskuksen toisessa kerroksessa Los Christianoksen keskustan ulkopuolella. Keskustan paikat ovat jopa puolta kalliimpia.

Käynti suomalaisessa kahvilassa

Pyöräilin Americasin pohjoispuolella olevaan Costa Adejeen jossa sijaitsee suomalainen kahvila ja ravintola Pipo. Se sijaitsee osoitteessa Av. Rafael Puig Lluvina, 7, 38660 Costa Adeje. Myös Americasin puolella katu on saman niminen mutta kadun numerot alkavat numero yhdestä Ajejen puolelle tullessa, hämäävää. Palvelu oli ystävällistä ja siellä oli ”tekemisen meininki”, henkilökunta oli kiireistä. Asiakkaat olivat pääasiassa englanninkielisiä. Huomioitavaa on että kahvila avaa ovensa vasta 17.30. Hinnat olivat kohtuuhintaisia kuten ottamastani kuvasta ilmenee, isot olut maksoi 2,50 €.

Hintataso

Ostosmahdollisuuksia en pitänyt hyvänä, tarjonta oli keskittynyt turistitavaroihin. Nahkatavaraliikkeestä löysin laadukkaat kengät itselleni, hinta 120 €. Gantin laadukkaan hupparin ostin Inglesin tavaratalosta Santa Cruzissa tarjoushintaan 63 €. Lounasta oli mahdollista syödä alle 10 euron, hinta sisälsi ison oluen tai limun. Aamiainen kahvilassa, muna, pekoni, ranskalaiset ja kahvi yhteensä 5,70. Välipala Coca-Cola ja täytetty piiras 5 €.
Supermarkettien hintataso on selvästi Suomea edullisempi, esimerkiksi ostin makkaran, salamia, juustoa, viisi sämpylää ja litran tuoremehua, hinta 9,52 €. SuperMercadossa olut tölkki 0,24 € ja siideri 0,90 €.

Vierailu vesipuistossa

Pyöräilin vesipuisto Siam Parkiin, sisäänkäynti on hieman etäällä. Se oli rakennettu Thaimaa tyyliseksi, kuten nimikin jo kertoo. Paikka oli saanut hyvät asiakaspalautteet netissä eikä ihme, se oli iso ja siellä oli paljon nähtävää. Pääsymaksu on tosin kallis, 38 euroa. Tosin rahalle saa vastinetta koska sinne on rakennettu paljon erilaisia vesiliukumäkiä, Thai-tyylisiä rakennuksia, kahviloita ja aurinkotuolit sisältyvät pääsymaksuun. Maskia oli käytettävä asiakaskontakteissa kuten kassalla. Hintataso oli kohtuullinen vesipuistossa, pizzapala 3,50 € ja Pepsi 2,50. Vesipuiston kotisivuilta näkee kuinka laajasta paikasta on kyse: https://www.siampark.net/index.php/en

Vierailu Santa Cruzissa

Halusin nähdä ympäristöä laajemminkin ja vierailin ensimmäistä kertaa saaren pääkaupunki Santa Cruzissa. Ostin päivälipun hintaan 10 € ja lisäksi maksukortista maksoin 2 €. Lähdin Apollo ostoskeskuksen vierestä bussi 110:llä, matka saaren pohjoisosaan kesti vain tunnin. Harvon on niin mitäänsanomattomat maisemat kuin oli tällä bussimatkalla, tuli mieleen Marokkon samankaltaiset maisemat mieleeni. Bussissa kaikki käyttivät maskia.

Heti kaupunkiin saavuttuamme muistin monien kertoneen että Teneriffan pohjoisosassa on sää epävakaampaa ja niinhän se olikin, vettä satoi ja sää oli kylmempää. Sade loppui pian mutta huppari piti käydä ostamassa.

Kävelin iltapäivän aikana pari isompaa katua edestakaisin, mielestäni on nähnyt mitään erityisen mielenkiistoista paitsi vanha, tyylikäs kauppahallirakennus jossa tuli pistäydyttyä. Turistioppaat olivat oikeassa että Teneriffan pääkaupungissa ei ole turistille mitään erityisen mielenkiintoista nähtävää.

Lähtö Teneriffalta

Luovutin haikein mielin ruskettuneena polkupyörän vuokraamoon. Siellä oli hämminkiä, olinko maksanut takuumaksun ja oliko pyörä ollut minulla kuusi vai seitsemän päivää. Minulla oli näyttää kuitti, joten asia selvisi. Kannattaa aina säilyttää kuitit.

Majapaikassani luovutin avaimen omistajalle ja näytin läppäriltäni minkälainen sää oli Helsingissä, hän pyöritteli ihmeissään päätään. Minä kauhistelin  myös Suomen lumimyräkkää ja ihmettelin mikä minua odottaakaan Suomessa.

Yhteenveto

Los Christianos ja Playa de Americasin kaupungit tarjoavat talviaikaan mukavat puitteet loman viettoon. Kaupungeissa on myös talvella +20 astetta tai jopa enemmän ja aurinkoa riittää noin 300 päivänä vuodessa. Vastaavaa ei löydy lähempää, jos ei lasketa Israelia ja  pieniä öljyvaltioita Arabiemiraatteja ym. mutta nämä ovat kalliimpia ja vähän erilaiseen makuun.

Sään lisäksi kaupungien palvelut ovat lähellä, Americas on enempi turistikohde ja Los Christianos taas soveltuu rauhallisempaan lomailuun. Kaupungit ovat kuitenkin toisiinsa kiinni kasvaneet, välimatka ei ole este liikkua niissä, minä kävin päivittäin molemmissa kohteissa ja Costa Adejekin on pyöräilymatkan päässä.

Hintataso on kohtuullinen suomalaiselle turistille kuten esimerkeistäni käy ilmi. Niille jotka kaipaavat luksusta, niin sitä löytyy jos hinnalla ei ole väliä. Vähän etsimällä paikkoja turistikohteiden ulkopuolelta voi selvitä pienelläkin budjetilla.

Turvallisuus on tänä päivänä kaikkien mielessä, Teneriffa on turvallinen lomakohde ja kaukana konfliktialueista. En huomannut mitään vaarallista lomaviikkoni aikana. Omaisuudesta kannattaa pitää hyvää huolta, se helposti unohtuu kun kaikki näyttää turvalliselta.

Lisäksi Teneriffalta löytyy suomalaisyhteisöjä niille jotka viihtyvät saarella pidenpään. Viikon aikana en ehtinyt heihin tutustumaan.

Mikä on sinun suosikkikohteesi talvella?

Lisätietoja: Teneriffan suomalaiset Facebook-ryhmä https://m.facebook.com/groups/601702416601783

suomalaiset palvelut Puerto de la Cruzissa http://www.retket.info/suomisivut/suomalaiset.htm

Teneriffa aiheiset blogit https://www.blogit.fi/tag/teneriffa

https://www.rantapallo.fi/espanja/teneriffa

Teneriffan viralliset kotisivut, englanninkielinen:

https://www.webtenerife.co.uk/?_ga=2.211776790.261699696.1655047289-890675203.1655047289

Playa de los Americas – kävelykatu.

Los Christianos – kävelykatu.

Sopivasti rantaan päin olevalla nurmikolla on mukava ottaa aurinkoa.

Sopivasti rantaan päin olevalla nurmikolla on mukava ottaa aurinkoa.

Todellinen happy hour – iso olut vain euron.

Los Christianoksesta löytyy myös tämän niminen katu.

Los Christianoksen rannassa grillipaikka jonka täyttävä liha, makkara ja ranskalaiset + olut maksoi vain 9 €.

Rantalentopallovalmentaja työssään.

Yksi pitkistä kävelypoluista Los Christianoksessa, ruokamainoksia vasemmalla.

Käynti luksushotellille.

Ihmisiä ulkoilemassa.

Mies ja koira aurikolaseissa. Kerjätä voi monella tavalla.

Kauppakeskus Siam.

Massiiviset Hard Rock Cafe Teneriffan rakennukset.

Näissä maisemissa kelpasi pyöräillä.

Ihmisiä kävelykadulla alkuillasta.

Suomalaisen Pipo Cafen menu-lista, saisipa Suomeenkin nämä hinnat.

Vesipuisto Siam Parkin rakennuksia.

Vesipuiston todella iso uima-allas.

Lapsille ”kadotettu kaupunki” vesipuistossa.

Tämä pitkä ja korkea liukumäki oli suljettu.

Tälläisillä liukureilla tullaan alas mäestä.

Baari vesipuistossa.

Näyttävä kauppahalli Santa Cruzissa.

Kukkia muuten vähän ankeassa Santa Cruzin keskustassa.

Puisto Santa Cruzin keskustassa.

 

 

 

Facebook
Twitter
Instagram